Consulten, tarieven en betalingsvoorwaarden

Op de website van zorgwijzer staat een overzicht van de vergoedingen die de meeste zorgverzekeraars bieden, klik hier om deze pagina direct te bezoeken.
Het is de verantwoordelijkheid van de cliënte om de eigen zorgverzekering te raadplegen over mogelijke vergoedingen. De lactatiekundige kan niet direct declareren bij de zorgverzekeraar.

 


Omschrijving van een “lactatiekundige consult”:Alle verrichtingen, die rechtstreeks betrekking hebben op de cliënt met als doel de borstvoedingsperiode zo goed mogelijk te laten verlopen, overeenkomstig de doelen van de moeder die zij zich gesteld heeft; haar voor het ontstaan van lactatie gerelateerde ziekten te behoeden of haar gezondheidstoestand voor zover gerelateerd aan de borstvoeding te beoordelen, dan wel bijstand te verlenen. Hierin zijn begrepen het onderzoeken, het geven van informatie en het in overleg maken van een plan van aanpak. Dit geheel wordt consult genoemd.

  Per 1 januari 2019 gelden de volgende tarieven voor consulten:

  Voor een thuisconsult met aansluitend het klieven van een tong- en/of lipriem: € 129,50
  Voor een thuisconsult zonder noodzaak tot ingreep: € 90,50
  Consulten op afstand (telefonisch, via email of whats-app): € 60,00 per uur.
  Consulten op de praktijk in Doesburg zijn zonder voorrijkosten.

  Voorrijkosten bij thuisconsult worden berekend met mijn enkele reistijd als uitgangspunt. Dat wil zeggen: geen kilometervergoeding, maar de tijd die het kost om naar het afgesproken adres te komen wordt berekend.

  Alle prijzen zijn inclusief btw.

  Betalingsvoorwaarden

  Op de factuur, die naar het emailadres van de cliënte wordt gestuurd, staan alle noodzakelijke gegevens.
  Bij te laat betalen kan een incassobureau ingeschakeld worden. De kosten hiervoor worden verhaald op de cliënte.
  In overleg kan in termijnen worden betaald.